Dezaktywacja konta

Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Autor: Grupa iCEA

Pierwsza Agencja SEO360 działająca na rynku od 2007 roku. Firma ma status Partnera Google oraz jest zdobywcą drugiego miejsca w kategorii agencji SEO/SEM w konkursie Dream Team. Dzięki zespołowi na... Więcej

1 grudnia 2017

Dezaktywacja konta to mówiąc najprościej „zniknięcie” z życia Facebooka na jakiś czas. Dezaktywacja różni się od całkowitego usunięcia konta na Facebooku tym, że:

  1. Dezaktywowane konto można w dowolnym momencie aktywować
  2. Inni użytkownicy Facebooka nie mogą wyświetlać osi czasu użytkownika i nie widnieje on również w wynikach wyszukiwania
  3. Pewne informacje, takie jak np. wysłane do innych wiadomości, mogą pozostać widoczne

Użytkownik może w dowolnym momencie, tymczasowo dezaktywować konto i aktywować je ponownie, kiedy chce. W celu dezaktywacji konta należy kliknąć ikonkę trójkąta znajdującą się w prawym, górnym rogu dowolnej strony Facebooka, wybrać opcję „Ustawienia”, kliknąć na „Ogólne” znajdujące się po lewej stronie, a następnie „Zarządzaj swoim kontem”.

Teraz pozostaje już tylko przewinięcie ekranu w dół linii i zaznaczenie opcji „Dezaktywuj swoje konto”.